Van Yirga Chefe naar Bule Hora – Twee versnellingen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Van Yirga Chefe naar Bule Hora - Twee versnellingen - Termietenheuvel Ethiopië
Termietenheuvel in Ethiopië

Zaterdag 2 augustus. Ethiopië.

Na een kilometer of 25 breekt de versnellingskabel van m’n achterderailleur. Dat is lastig verder fietsen, maar ik ga toch echt niet langs de kant van de weg staan om dat ding te vervangen. Zeker niet hier. Ik heb dat nog nooit eerder gedaan en ik weiger voor joker te gaan staan voor al die mensen, die in een grote cirkel om me heen verlekkerd naar mijn tassen met al die begeerlijke rijkdommen erin staan te loeren. Dan fiets ik die laatste 50 kilometer liever door met de twee versnellingen die ik nog overheb. 

Gelukkig gaat de weg zo ongeveer de hele dag steil omhoog en heb ik daarbij alleen mijn allerkleinste versnelling nodig, precies de versnelling die ik nog kan gebruiken.  

Zo nu en dan gaat de weg voor de verandering wel heel even omlaag, maar ook op die momenten zou ik niets aan mijn zwaardere versnellingen hebben gehad. 
Op dit kansloze zand-, grind- en hobbelpad kom ik namelijk alleen maar veilig naar beneden als ik continu vol in mijn remmen blijf knijpen en ook met een goed werkend versnellingsapparaat zou er geen enkele mogelijkheid zijn geweest een beetje bij te trappen.  

Volgende: Bule Hora – De kabelmonteur
Vorige: Van Hawasa naar Dila – Ethiopië
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 16 Oost-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.