Addis Ababa – MH17

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Woensdag 23 juli. Ethiopië.

Addis Ababa - MH17

Even een dagje acclimatiseren in weer een heel nieuw deel van de wereld. Lekker lang uitslapen, filmpjes kijken in bed en goed ontbijten. Daar is dit neutrale, redelijk luxe hotel prima voor geschikt.  

Tijdens het ontbijt waande ik me zelfs, op een nogal onverwachte manier, zowaar voor even in een Nederlandse huiskamer. Er bleek namelijk een vliegtuig met Nederlanders aan boord te zijn neergeschoten boven Oekraïne en op nieuwszender CNN werden in de ontbijtzaal beelden getoond van tientallen lijkwagens, die de verongelukte lichamen een voor een, statig en tergend traag, onder militair vertoon naar mijn geboorteplaats Hilversum vervoerden.

De beelden waren vreemd en eng en onwerkelijk en omdat ik zo ver weg zit, voelde het ook niet echt als thuis. Het voelde meer alsof ik een voyeur was, een pottenkijker die door een glazen bol een inkijkje kreeg in wat er in de keuken van het thuisfront gebeurt.  

Het was heel indrukwekkend allemaal. Maar na een uur lang het beeldscherm ingezogen te zijn, kreeg ik toch genoeg van die droevigmakende naargeestigheid en ben ik teruggelopen naar mijn kamer, waar ik mijn bed weer in ben gedoken en ‘The Wedding Planner’ met Jennifer Lopez heb opgezet.  

Volgende: Addis Ababa – Green cake
Vorige: Van Lomé naar Addis Ababa – Vliegtuig
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 16 Oost-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.