Van Kisolanza naar Makambako – Jaap Stam

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zaterdag 13 september. Tanzania.

Van Kisolanza naar Makambako - Jaap Stam

Ik kan het gewoon niet laten. Ik durf het bijna niet te vertellen, omdat het nogal respectloos is naar de lokale cultuur toe. Heel trots ben ik er dan ook niet op. Maar ik kan het domweg niet weerstaan.

Iedereen die hier in dit deel van Afrika in een hotel blijft slapen moet worden geregistreerd. In een groot boek moet je dan persoonlijke gegevens opschrijven als naam, adres, paspoortnummer, de plek waar je die dag vandaan komt en de plek waar je de dag erna naartoe gaat. Daarnaast vinden ze het hier kennelijk belangrijk om bij te houden tot welke stam de bezoekers behoren, want altijd is er ook een aparte kolom in het gastenboek gereserveerd voor specifiek dat gegeven.

Nu weet ik wel dat het te flauw voor woorden is. Ik weet ook wel dat niemand het ooit zal begrijpen of zelfs maar op zal merken. Maar ik kan het gewoon echt niet laten. Steeds als ik mijn gegevens moet invullen, krijg ik de onbedwingbare neiging om onder ‘stam’ op te schrijven dat ik van de Jaap Stam ben. En daar heb ik op mijn fiets al ontelbare keren onbedaarlijk zacht om moeten schaterlachen.

Volgende: Van Chimala naar Tukuyu – Hernia
Vorige: Van Mikumi naar Mahenge – Onuitwisbaar
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 16 Oost-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.