Van Chimala naar Tukuyu – Hernia

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Maandag 15 september. Tanzania.

Van Chimala naar Tukuyu - Hernia
Bananen bij Tukuyu in Tanzania

Ik heb helemaal geen kilometerteller, dus hoeveel ik precies gefietst heb weet ik niet, maar volgens mijn eigen telling heb ik er nu precies 23.670 kilometer op zitten.

De laatste paar honderd daarvan heb ik gebruikt om de hoogvlakten in het zuiden van dit land op te klimmen. Dat was behoorlijk zwaar en ik vond daarom dat ik als beloning voor die inspanningen wel weer eens een echt goed hotel had verdiend.

Een echt goed hotel

In het plaatsje Tukuyu leek ik, na wat door de stad te hebben geslalomd, dat uitstekende hotel voor mijn laatste nacht in Tanzania ook gevonden te hebben. Van buiten zag het er goed uit, de receptie was spik en span en ook de hoge kamerprijs leek erop te wijzen dat ik voor vannacht een heel aangenaam onderkomen zou krijgen.

Maar dat een hotel duur is, betekent helaas niet altijd dat het ook meteen goed is. Ik ben niet kieskeurig als het op bedden aankomt en ik ben inmiddels behoorlijk wat gewend, maar het bed waar ze me vannacht op willen laten creperen slaat echt alles.

Ik ben serieus bang dat ik morgen met een dubbele hernia wakker word als ik daarop ga liggen.
Maar misschien dat ik kan proberen het matras op de grond te leggen, want dat matras lijkt nog wel mee te vallen.

Ja, dat is een goed idee.
Het zal een beetje passen en meten worden, maar zo te zien moet dat net lukken. Dus dat ga ik nu dan eerst maar even doen, voordat ik zo ga eten.

Volgende: De feiten van een fietsreis – Cijfers
Vorige: Van Kisolanza naar Makambako – Jaap Stam
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 16 Oost-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.