Van Simon’s Town naar Hout Bay – Pinguïns

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Van Simon’s Town naar Hout Bay - Pinguïns

Donderdag 18 december. Zuid-Afrika

Ik heb er rekening mee gehouden dat ik weleens een flink aantal verschillende diersoorten zou kunnen tegenkomen in Afrika. Maar pinguïns had ik niet verwacht. Toch woont er op het strand van het charmante dorpje Simon’s Town een enorme kolonie van deze schattige waggelaars.

Een bijzonder begin van de dag dus. Een dag waarop ik nog één allerlaatste rondje ga maken en wel over het Kaapse Schiereiland naar Kaap die Goeie Hoop.

Kaap die Goeie Hoop

Kaap die Goeie Hoop
Kaap die Goeie Hoop

Heel lang heb ik gedacht dat Kaap die Goeie Hoop het zuidelijkste punt van Afrika is. Dat is dus niet zo. Wel spreekt deze plek veel meer tot de verbeelding dan Kaap Agulhas. En dat is terecht, want waar het iets zuidelijker gelegen Agulhas wat gezapig aandoet, is de ligging van Kaap die Goeie Hoop aan het einde van dit natuurpark veel spectaculairder. De omgeving is rotsachtig, ruig en leeg, de kust is woest en grillig en in de branding liggen talloze kleine rotseilandjes, waar vogels en zeehonden schijnbaar onaangedaan op blijven liggen als de zee onophoudelijk haar grote golven met een enorme kracht op ze uiteen doet spatten.

Een half uurtje heb ik doorgebracht op die mooie plek aan het einde van de wereld. Daarna ben ik, langs de andere kant van het schiereiland, weer omhoog gereden, het nationale park uit en het plaatsje Kommetjie door, om uiteindelijk onder de rook van Kaapstad in het stadje Hout Bay uit te komen.

Volgende: Van Hout Bay naar Milnerton – Klaar
Vorige: Van Stellenbosch naar Simon’s Town – Armoede
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Struisvogels bij de Kaap
Kaap die Goeie Hoop

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.