Van Serule naar Palapye – Gebroken bierfles

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 2 november. Botswana.

Van Serule naar Palapye - Gebroken bierfles

Oké. De hut waarin ik vannacht heb geslapen was ook wel heel erg goedkoop. Ik heb hem genomen omdat ik net op het moment dat ik het dorp Serule in reed weer eens een lekke band kreeg en het nou eenmaal relaxter banden plakt als je dat, met een fles koude cola bij de hand, op een comfortabele stoel kunt zitten doen.

Hoge verwachtingen had ik dus niet van deze bouwval.

Dat in de eerste hut die de dubieuze eigenares me wilde geven het licht het niet deed verraste me dan ook niet.
Dat in de tweede een gebroken bierfles in de badkamer lag en dat ik een bezem in mijn handen kreeg geduwd om die op te ruimen, ach, daar kom ik ook wel overheen.
Dat die rare eigenares regelmatig om mijn eten komt bedelen kan ik ook nog prima hebben, zelfs als ze dat komt doen terwijl ze net haar mond heeft volgepropt met kip.

In mijn ogen ging ze pas te ver toen ze vanmorgen, met een handdoek om haar lichaam gewikkeld en een emmer water in haar hand, op mijn deur kwam kloppen om te vragen of ze misschien van mijn badkamer gebruik mocht maken.
Dat vond ik raar.
Maar dat zou ook aan mij kunnen liggen.

Volgende: Van Palapye naar Sherwood – Porties kip
Vorige: Van Gweta naar Nata – Kloteland
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.