Van Phuduhudu naar Gweta – Tentje

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Maandag 27 oktober. Botswana.

Slapen in een natuurpark in Botswana

Afgelopen nacht

Afgelopen nacht heb ik midden in het Makgadikgadi National Park tussen de olifantendrollen en de giraffen geslapen. Ik heb geprobeerd de oudste drollen op te zoeken, om daar mijn tent bij op te zetten. Klinkt als een logische redenering al zeg ik het zelf, omdat het op die plek het langst geleden moet zijn dat ze er zijn geweest.

Geen idee of dat ook echt logisch is, want het kan natuurlijk ook zijn dat ze rondjes lopen en inmiddels alle plekken hebben gehad, zodat nu de boom met de oudste poep weer aan de beurt is. Maar goed, ik moest ergens slapen, en bij de oudste poep voelde ik me nou eenmaal veiliger dan bij de meest verse poep. Bovendien is het minder smerig als je er met je slippers in gaat staan.

Komende nacht

Komende nacht slaap ik opnieuw in mijn tentje, maar nu in een totaal andere setting: een vrij luxe camping net buiten het stadje Gweta, waar ik zojuist met mijn stoere en sterke verhalen diepe indruk heb gemaakt op drie schatrijke Zuid-Afrikaanse CEO’s, die hangend aan mijn lippen aan de rand van het zwembad hun meer dan uitstekende witte wijn met me hebben gedeeld.

Volgende: Van Gweta naar Nata – Kloteland
Vorige: Shakawe – Nijlpaarden
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.