Shakawe – Nijlpaarden

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Woensdag 22 oktober. Botswana.

Shakawe - nijlpaarden
Nijlpaard op de Okavango

Met een motorbootje over de legendarische Okavangorivier. Drie uur lang. Schitterend weer. Krokodillen en bontgekleurde vogels. Piepkleine babyvogels, die in hun nest in het zand liggen te wachten tot ze te eten krijgen van hun moeder. Een groen slangetje siddert langs. Een nijlpaard duikt op. Vlak naast het bootje.

Die beesten maken trouwens rare geluiden, nijlpaarden. Niet als ze vlak naast je bootje boven water komen hoor, dan schrik je je gewoon de rambam. Nee, vooral ’s nachts maken ze geluiden die me nog het meest doen denken aan de lokroep van een bronstig hert. En als ze dat vlak bij je tent doen, dan schrik je je ook daarvan de rambam.
Van nijlpaarden schrik je je dus eigenlijk altijd de rambam.

Mijn camping is idyllisch gelegen aan de Okavango. Er zit een zwembad bij en een geweldig restaurant, waar je ’s avonds met een bootje naartoe wordt gebracht. En er lopen eekhoorns rond. En bavianen met baby’s op hun buik. En ook nijlpaarden dus. Maar dan alleen ’s nachts. Want overdag zwemmen ze in de rivier en duiken ze slechts af en toe op aan de oppervlakte. Meestal vlak naast kleine motorbootjes.

Volgende: Van Phuduhudu naar Gweta – Tentje
Vorige: Van Divundu naar Shakawe – Vierlandenpunt
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Babyvogels
Baviaan met baby
Krokodil
Ik in zwembad

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.