Van Imsouane naar Imourane – De Fransen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Vrijdag 14 maart. Marokko.

Van Imsouane naar Imourane - De Fransen

Mensen in Marokko. De Fransen.

Misschien wel de meest onverwachte en meest opvallende groep. En ook nog eens een hele grote.

Die arme Marokkanen! Die dachten dat ze zestig jaar geleden hun onafhankelijkheid terug hadden gekregen. Maar niets is minder waar! Want ze zijn terug! De Fransen!

Alleen zijn ze deze keer niet gekomen met gewapende troepen, nee, het lijkt er verdacht veel op dat de Franse geheime dienst heeft bedacht dat het een goed idee zou zijn alle Franse echtparen van vijftig jaar of ouder van een enorme camper te voorzien, om daar vervolgens dit land mee te gaan bezetten.

Met tienduizenden zijn ze gekomen.

Een infiltratie

Vandaag ben ik geïnfiltreerd in een van hun hoofdkwartieren, zo’n enorme, afgrijselijke camping aan de kust, waar zich honderden, misschien wel duizenden van die kolossen hebben verzameld om er maandenlang in lange, lange, sfeerloze rijen hutjemutje naast elkaar te moeten staan.
Een haast onmenselijke situatie.

Echt undercover was ik trouwens niet.
In mijn kleine groene tentje viel ik nogal uit de toon tussen al die gevaartes op wielen.

Door de zongebruinde bewoners werd ik dan ook argwanend en met een flinke dosis minachting benaderd. Een enkeling waagde het een vluchtig gesprekje met me aan te knopen, maar het was duidelijk dat ik te veel buiten de boot viel en dat ik niet de aangewezen persoon was om hun geheimen aan prijs te geven.
Het enige waar ik via een loslippige, vriendelijke oudere dame achter ben gekomen, is dat ze vier tot acht maanden per jaar door dit land moeten trekken, voordat ze voor een korte adempauze terug naar het moederland mogen.

Meer ben ik niet te weten gekomen.
Naar de geheime operatie die achter deze absurde samenscholing schuilgaat zal ik dus waarschijnlijk altijd moeten blijven gissen.

Eng is het in ieder geval wel.

Volgende: Van Imourane naar Tiznit – Naderend onheil
Vorige:
Van Sidi Moktar naar Essaouira – Ik
Of begin
hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Van Imsouane naar Imourane - De Fransen - Imsouane
De kust bij Imsouane
Categorieën: 12 Noord-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.