Van Harrismith naar Clarens – Kamikazepiloot

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Van Harrismith naar Clarens - Kamikazepiloot
Golden Gate National Park

Vrijdag 21 november. Zuid-Afrika.

Nog iets wat zo mooi is aan Zuid-Afrika. Er zijn zoveel fantastische plekken en zoveel nationale parken, dat het bijkans onmogelijk is van al die bijzondere plekken op de hoogte te zijn. Zo kan het gebeuren dat ik me, de berg opslingerend en gutsend van het zweet, pas als ik al halverwege zo’n bijzonder gebied ben realiseer dat het ook echt een bijzonder gebied is.
Vandaag is dat gebied het Golden Gate National Park.

Golden Gate National Park

Ik trap weer eens een idioot steil stuk asfalt op en ik kijk nu eens omhoog en dan weer om me heen.
Ik vergaap me aan de angstaanjagende rotspartijen en de adembenemende vergezichten en het wemelt er van de springbokken.
Hier en daar rijd ik langs rundachtige wezens, die zo uit de Griekse mythologie gestapt lijken te zijn. Ze kijken me recht in mijn gezicht aan en blijven me behoedzaam nakijken, net zolang tot ik de volgende bocht om ben gepeddeld.

Als ik boven ben moet ik mezelf als een kamikazepiloot weer van de berg af laten storten. En dan is het afgelopen met dat genieten van de omgeving. Daar blijft niet veel meer van over dan een langsrazende waas, die in alle kleuren van de regenboog voorbijvliegt en het is dan, om een vroegtijdige dood te voorkomen, verstandiger niet meer om me heen te kijken, maar om me in plaats daarvan te concentreren op simpele basishandelingen als sturen en op tijd remmen.

Slaapplek

Zodra ik het park uit ben wordt de weg iets vlakker. Na een tijdje kom ik in Clarens terecht, een stadje dat immens populair is bij de Zuid-Afrikaanse toeristen. De stad blijkt echt bomvol te zitten en ik mag dan ook van geluk spreken dat die twee oudere dames zo onder de indruk zijn van mijn fietsprestaties, dat ze de halve stad opbellen om nog ergens voor niet al te veel geld een fantastische slaapplek voor me te regelen.

Volgende: Van Hlotse naar Maseru – Perzikdames
Vorige: Van eMkondo naar Volksrust – Hotelkamers
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Myhische wezens in Golden Gate National Park
Mythische wezens
Golden Gate National Park
Golden Gate National Park

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.