Van Chinyunyu naar Lusaka – Bovenbaas

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 5 oktober. Zambia.

Van Chinyunyu naar Lusaka - Bovenbaas

Baas boven baas. Ik ben de baas. De Fransman die ik vandaag onderweg ben tegengekomen bij het kopen van mijn dagelijkse portie oliebollen, dat is de bovenbaas.

Hij fietst al twintig jaar de wereld rond en zijn plan is om dat nog zeker vijf jaar vol te houden. Hij is bijna overal al wel geweest en nu is hij op weg naar het noorden van Afrika. Hij zou daarna graag nog eens een poging wagen heel Siberië door te fietsen, maar tot nog toe heeft hij altijd problemen gehad daar een visum voor te krijgen. Hij gaat het nog één keer proberen en als dat niet mocht lukken, dan fietst hij nog maar een keer van Noord- naar Zuid-Amerika. Dat is altijd leuk volgens hem.

Ik denk dat ik me vandaag heb gerealiseerd hoe de meeste mensen naar mij kijken. Namelijk op dezelfde manier als ik naar hem kijk. Vol bewondering, maar liever hij dan ik. Ik moet er niet aan denken nog jarenlang zonder duidelijk doel als dagelijkse bezigheid te moeten fietsen, om uiteindelijk te gaan voelen hoe iedere dag op je fiets stappen in de kern hetzelfde is als iedere dag opstaan om naar je werk te gaan.

Ik ben blij dat ik er bijna ben.

Volgende: Van Kafua naar Monze – afstanden schatten
Vorige: Van Rufunsa naar Chunyunyu – Rauw
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.