Van Boujdour naar Echtouran – Inschattingen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Woensdag 26 maart. Westelijke Sahara.

Van Boujdour naar Echtouran - Inschattingen - fiets in Sahara
Fiets in de Sahara

Maar ik schat niet altijd alles goed in. Ook ik maak inschattingsfouten.
Gisteren is toch wel een lange en inspannende dag geweest. Honderdnegentig kilometer blijft zelfs met een storm in de rug een roteind fietsen. Ik wil het daarom vandaag niet al te gek te maken en om een uurtje of half drie besluit ik er, na een kilometer of 120, dus maar mee op te houden.

Dat dat niet mijn beste idee ooit is, krijg ik door zodra ik al die rotsblokken weer op mijn tent gestapeld heb.

Want daar sta ik dan. Midden in de woestijn. Om half vier in de middag. En ik moet kiezen waar ik ga zitten. In de tent is het 40 graden en niet te harden en buiten waait het zand met windkracht 8 onophoudelijk vol mijn bakkes in.

Dus daar zit ik dan. Om kwart voor vier in de middag. Midden in de woestijn. Te zitten. Op mijn stoeltje. Onder het zand. De minuten te tellen tot ik kan gaan slapen.

Volgende: Van Echtouran naar N’trift – Brahim
Vorige:
Van Laayoune naar Boujdour – Rugwind
Of begin
hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 12 Noord-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.