Van Béni-Mellal naar El Kelâa des Sraghna – Buschauffeurs

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Vrijdag 7 maart. Marokko.

Van Béni-Mellal naar El Kelâa des Sraghna - Buschauffeurs - stopbord Marokko

Mensen in Marokko. De buschauffeurs.

De Marokkaanse buschauffeurs. Van de pot gerukt. Dat zijn ze. Allemaal.

Ik weet niet of ze daadwerkelijk psychisch in de war zijn of dat ze, net als Sandra Bullock in ‘Speed’, een bom aan boord hebben, die afgaat als ze onder de 185 kilometer per uur gaan rijden, maar ze houden in ieder geval op geen enkele manier rekening met weerloze fietsers.
Of ze nou achter me vandaan komen of recht op me af als ze aan het inhalen zijn, altijd geven ze me het idee dat ze me met liefde omver zouden rijden.
Soms lijkt het zelfs of ze ook echt op me mikken.

Gelukkig toeteren ze meestal nog wel vlak voordat ze bij me zijn. Daarmee laten ze de keus dan aan mij: of ik duik lekker veilig voor de zoveelste keer die dag de berm in, of ik krijg een gratis lift op de voorruit tot de volgende halte.

Volgende: Marrakech – Arabische kakofonie
Vorige: Khenifra – Ooievaargeklepper
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 12 Noord-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.