Nairobi – Ideale pitstop

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Vrijdag 22 augustus. Kenia.

Nairobi - Ideale pitstop
Pitstop in Nairobi

Nairobi dus.
Eén van de meest beruchte en gevreesde steden van Afrika en misschien wel van de hele wereld.  

Ik was dan ook op het ergste voorbereid, maar ik moet zeggen dat ik Nairobi best een aangename stad vind. Ik probeer een beetje te voorkomen in het donker naar buiten te gaan, maar overdag is dit helemaal geen nare stad. Ik word er zelfs beduidend minder lastiggevallen dan in de meeste andere grote Afrikaanse steden. 

Ik ben erg opgelucht dat ik Nairobi heb gehaald.
Met die binnenbanden kon ik echt niet meer verder.
Sinds die vreselijke plakdag anderhalve week geleden heb ik ze bijna dagelijks opnieuw moeten plakken en nu moeten ze toch echt vervangen worden.
Anders haal ik Zuid-Afrika nooit.  

Gelukkige fietsreiziger

Gelukkig blijkt Nairobi inderdaad de ideale pitstop te zijn waar ik op gehoopt had. Bijna alles wat ik nodig had, heb ik er ook daadwerkelijk kunnen vinden.  

Allereerst een meer dan uitstekende en buitengewoon vriendelijke fietsenmaker. Banden, kettingen, remblokjes, tandwielen en handschoentjes.
Alles wat een fietsreiziger gelukkig maakt heb ik bij hem gekocht. Alles is weer doorgesmeerd en tot in de puntjes afgesteld, de slag die in mijn voorwiel zat heeft hij eruit kunnen slaan en ook heeft hij een paar spaken vervangen, waarvan ik niet eens door had gehad dat ze gebroken waren. Waarschijnlijk waren de wegen van zichzelf zo slecht, dat ik nooit heb beseft dat een deel van al dat hobbelen werd veroorzaakt door het ontbreken van wat spaken in mijn achterwiel.  

In wat andere winkels heb ik ook nog schoenen, shirts, sokken, alle landkaarten die ik nog nodig heb, een dun slaapmatje en alcohol voor m’n kookstel op de kop kunnen tikken. 
Alles bij elkaar een goede vangst dus. 
Daar red ik het wel mee verder.
Daar kom ik die laatste 10.000 kilometer wel mee door.  

Volgende: Van Moshi naar Same – Lichtgevende blubberbenen
Vorige: Van Juja naar Nairobi – De A2
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 16 Oost-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.