De spullen op een fietsreis – Hoofddeksels

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Ik ga voor anderhalf jaar op fietsreis en ik neem mee: mijn fiets, fietstassen, kleding en…
Hoofddeksels.

Muts, helm en hoed

De spullen op een fietsreis - hoofddeksels - Marco met hoed
Ik met hoed op aan de Turkse kust

Verhoudingsgewijs heb ik best veel dingen bij me die ik op mijn hoofd kan zetten. Die daar ook speciaal voor bedoeld zijn bedoel ik dan. Want in beginsel kun je natuurlijk alles op je hoofd zetten.

Ik heb een muts bij me omdat ik de winter in moet en ook een helm die ik nooit draag, maar die ik altijd met me meesleur omdat het in sommige landen verplicht is een helm te dragen. Daar kan het altijd gebeuren dat een politieman in een slechte bui je staande houdt om je te dwingen dat ding op je kop te zetten.
Dat laatste kan overigens ook gebeuren in landen waar een helm helemaal niet verplicht is. Ook daar heb je genoeg agenten die wel een extra zakcentje kunnen gebruiken en die met alle liefde bereid zullen zijn je een boete te geven, als je niet heel snel ergens een helm vandaan kunt trekken.

Dus ondanks die onmogelijk lompe vorm, die het bijna onmogelijk maakt hem tussen je bagage te proppen, kun je zo’n ding dus maar beter gewoon bij je hebben.

Indiana Jones

Mijn derde hoofddeksel is degene die ik altijd draag als ik fiets. Mijn hoed. Zo’n hoed biedt bescherming tegen zowel zon als regen, maar dat is niet de reden dat ik hem draag.

De ware reden dat ik die hoed altijd op heb, is dat ik er deze keer doelbewust voor heb gekozen mezelf een stoer imago aan te meten.
En in alle bescheidenheid moet ik zeggen dat me dat verdomd goed is gelukt. Met die hoed zie ik eruit als iemand die ik graag zou willen zijn. De nonchalante vagebond. De louche vrijbuiter. En als ik dan ook mijn baard nog een paar weken heb laten staan, dan zie ik er zowaar uit als fucking Indiana Jones. Zonder zweep dan.

Volgende: De spullen – Gereedschap
Vorige: De spullen – Kleding
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

De spullen op een fietsreis - Hoofddeksels - helm
Helm in de aanslag aan het stuur
Categorieën: 7 De Spullen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.