De spullen op een fietsreis – Fietstassen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Ik ga voor anderhalf jaar op fietsreis en ik neem mee: mijn fiets en…
Fietstassen.

Waterdichte tassen

De spullen op een fietsreis - Fietstassen - volle bepakking
Fiets met volle bepakking

Vol medelijden zie ik ze weleens langs de kant van de weg in de regen met een lekke band staan prutsen. De arme stakkers.

Ik zie die goedkope tassen, die ze thuis ook gebruiken om hun boodschappen van de Aldi in te stoppen, en ik durf er nauwelijks aan te denken hoe ze zich zullen voelen als ze die avond verkleumd in hun hotelkamer aankomen. Ze zullen niets liever willen dan iets warms of op zijn minst iets droogs aantrekken, maar alles, echt alles wat ze bij zich hebben zal door en door doorweekt zijn.

Tassen van Ortlieb

Mocht je ooit van plan zijn een fietstocht te gaan maken, zorg er dan dus voor dat je goede fietstassen hebt. En als ik goede fietstassen zeg, dan bedoel ik fietstassen van Ortlieb. Een beter voorbeeld van Duitse degelijkheid kan ik niet bedenken. Het maakt niet uit hoelang je in de regen fietst en hoe hard het regent, alles blijft gewoon keurig droog.

Zelf heb ik twee grote tassen aan mijn bagagedrager, twee kleine aan mijn voorwiel, een rol waar mijn tent in kan op mijn bagagedrager en een klein koffertje op mijn stuur. En allemaal zijn ze absoluut waterdicht en niet stuk te krijgen.

Volgende: De spullen – Kleding
Vorige: De spullen – Een fiets
Of begin
hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 7 De Spullen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.