Chişinău – Geen hol

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Dinsdag 22 oktober. Moldavië.

Chişinău - geen hol - standbeeld Stefan cel Mare
Standbeeld Stefan cel Mare, Chişinău

Er is geen hol te beleven in Chişinău. En er is geen hol te zien. Toch bevalt het me hier. Vooral de sfeer in de Moldavische hoofdstad bevalt me.
De sfeer en de rust. Die bevallen me.

Ik heb daarom vanmorgen besloten hier nog een dagje langer te blijven. Eerst lekker uitslapen. Dan op mijn gemak ontbijten aan mijn stamtafel bij Andy’s Pizza en rond het middaguur loop ik de stad in, om tussen de gevallen herfstbladeren op een bankje in het park een paar uur lang te gaan zitten lezen, in ‘Dracula’ van Bram Stoker, het oude, maar nog altijd superspannende verhaal over de wereldberoemde en angstaanjagende vampier, die volgens de overlevering uit deze contreien afkomstig zou zijn.

Volgende: Van Chişinău naar Tiraspol – Aparte plekken
Vorige:
Van Soroca naar Orhei – Racebanen
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 6 Oost-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.