Van Soroca naar Orhei – Racebanen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zaterdag 19 oktober. Moldavië.

Van Soroca naar Orhei - Racebanen

Als ik wakker word hoor ik al dat het stormt.
Omdat ik, zonder overdrijven, tot nu toe bijna elke dag wind tegen heb gehad, ga ik ervan uit dat dat vandaag ook wel zo zal zijn. Daarnaast blijkt uit alle bronnen die ik over fietsen in Moldavië heb geraadpleegd dat de wegen in dit land ronduit bedroevend zijn.

Ik stel me dan ook in op een loodzware dag en ik ga ervan uit dat ik zeker twee van die zware dagen nodig zal hebben om de ruim 100 kilometer naar het stadje Orhei af te leggen.

Maar soms is alles anders dan verwacht. Soms zit het mee. Voor de verandering heb ik de snoeiharde wind een keertje in de rug en de hobbelweg die me van alle kanten is beloofd, die blijkt kort geleden vervangen te zijn door een supersonische nieuwe snelweg.

Met een noodgang word ik over die gloednieuwe racebaan geblazen en nog voor drieën heb ik de 112 kilometer naar Orhei er al op zitten.

Volgende: Chişinău – Geen hol
Vorige: Van Rusava naar Soroca – Niederlandi

Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Van Soroca naar Orhei - Racebanen - Klooster en druiven
Moldavië: klooster en druiven
Categorieën: 6 Oost-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.