Van Trakai naar Alytus – Basketbal

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 22 september. Litouwen.

Van Trakai naar Alytsu - basketbal - van Trakai naar Alytus
Kasteel van Trakai

Als ik vertrek uit Trakai, het stadje dat ik heb bezocht vanwege het grote kasteel dat er staat, merk ik dat de weggebruikers ongeduldig zijn vandaag. Ze toeteren naar me omdat ze vinden dat ik in de weg rijd. Het landschap is lang heel vlak geweest, maar begint nu weer langzaamaan te glooien. De zon heb ik al zeker een week niet meer gezien.

Al na een half uur gaat mijn achterband lek. Ik zie dat ik mijn buitenband moet vervangen omdat er een scheur in zit, maar ik doe dat niet. Ik gok erop dat ik de avond nog wel haal.

Natuurlijk haal ik de avond niet en als mijn band niet veel later weer leeg staat, moet ik die buitenband alsnog verwisselen.

Koud en nat

Het is de laatste weken koud en nat en ik slaap daarom bijna iedere nacht in een hotel. Zo ook vanavond, in het weinig tot de verbeelding sprekende plaatsje Alytus.

Op mijn hotelkamer probeer ik naar een film te kijken, maar omdat ik het niet aankan dat iemand in het Litouws dwars door de Amerikaanse acteurs heen de boel aan het vertalen is, schakel ik al snel over naar basketbal.
Het EK basketbal wordt op dit moment afgewerkt in Slovenië en omdat Litouwen in de finale staat, is het hele land in de ban van dat toernooi. In die finale spelen de Litouwers tegen Frankrijk. Frankrijk wint. Dik.

Volgende: Van Augustów naar Białystok – Vrachtwagens
Vorige: Vilnius – Visumgedoe
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 6 Oost-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.