Van Swellendam naar Bredasdorp – Stormwind

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Vrijdag 12 december. Zuid-Afrika.

Van Swellendam naar Bredasdorp - Stormwind
Swellendam

Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. De dag is aangebroken. Noch mentale, noch fysieke ongemakken kunnen me er op deze dag der dagen van weerhouden triomfantelijk op het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent te staan. Na in Mossel Bay een dag goed uitgerust te hebben, heb ik een paar dagen rustig langs de woeste kustlijn gefietst en nu voel ik me weer tiptop in orde.

Kaap Agulhas is nog maar 100 kilometer fietsen, een afstand die ik inmiddels 99 van de 100 keer fluitend met twee vingers in de neus afleg. Maar de goden lijken er wat voor over te hebben me van dat zuidelijkste puntje af te houden. Want hoe sterk ik fysiek en mentaal ook ben, tegen zo’n harde wind kan ik niet op.

Met heel veel pijn en moeite kom ik meer dood dan levend pas rond vier uur in de middag aan in Bredasdorp, wat betekent dat ik er zeven uur over heb gedaan om 70 kilometer af te leggen. Dat is zo traag, dat een beetje hardloper me onder normale omstandigheden met speels gemak voorbijgelopen zou zijn.

Nog geen knallende champagnekurken dus vanavond.
Maar ach, dat ene dagje extra, dat maakt na anderhalf jaar natuurlijk ook niet veel meer uit.

Volgende: Van Bredasdorp naar Pearly Beach – Kaap Agulhas
Vorige: Van Oudtshoorn naar Mossel Bay – Kotsen
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Zuid-Afrikaans landschap
Zuid-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.