Van Oudtshoorn naar Mossel Bay – Kotsen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Maandag 8 december. Zuid-Afrika.

Van Oudtshoorn naar Mossel Bay - Kotsen

De laatste loodjes vond ik zwaar. Maar de allerlaatste loodjes, die zijn vederlicht.
Nu ik de zee ruik en ik er écht bijna ben, geniet ik weer met volle teugen van mijn dagelijkse portie pedaalomwentelingen en sinds een dag of wat ben ik weer echt blij.

Langzaam komt het besef dat ik iets onvoorstelbaars heb gedaan.

Vooraf en ook nog tijdens mijn tocht heb ik eigenlijk nooit zo doorgehad dat het zo onvoorstelbaar is wat ik aan het doen ben. Wat op zich wel logisch is, want als ik me er wel iets bij voor had kunnen stellen, dan was het niet echt onvoorstelbaar geweest. Maar nu ik bijna klaar ben moet ik mezelf af en toe een beetje knijpen en ben ik trots op mezelf.

Onoverwinnelijk. Zo voel ik me. Onoverwinnelijk en onaantastbaar.

Misselijk

Mentaal ben ik dus weer ijzersterk. Fysiek daarentegen heb ik de laatste week wat problemen en ook vandaag kon ik mezelf lichamelijk gezien moeilijk onoverwinnelijk en zeker niet onaantastbaar noemen.

Toen ik vanmorgen vertrok was er nog niets aan de hand, maar op weg naar de kust begon ik me beroerd te voelen. Dat gevoel werd almaar erger, tot ik midden in het centrum van Mossel Bay zo misselijk was geworden dat ik vol, maar dan ook vol over mijn nek moest.

De eerste golf kon ik, wachtend voor het stoplicht op een kruispunt, nog een keer doorslikken. Maar tot afgrijzen van een groepje dagjesmensen heb ik alles er alsnog uit moeten gooien in een bosje vlak voor het toeristenbureau, hetzelfde toeristenbureau waar ik vervolgens met zo weinig mogelijk gêne en de vlokken nog in mijn baard naar binnen moest stappen om te vragen of ze een zo goedkoop mogelijke slaapplek voor me wisten.

Die goedkope slaapplek konden ze me wel wijzen.
Daar ben ik zo snel ik kon naartoe gereden. Ik heb er zo vrolijk mogelijk ingecheckt en ben, nadat ik de laatste restjes in het toilet heb gekotst, heel lang met mijn ogen dicht op bed gaan liggen.

Volgende: Van Swellendam naar Bredasdorp – Stormwind
Vorige: Van Klaarstroom naar Oudtshoorn – Struisvogels
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Mossel Bay

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.