Van Porvoo naar Hamina – De grens

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Vrijdag 30 augustus. Finland.

Van Porvoo naar Hamina. Huisjes in Porvoo.
oud-Porvoo

Het hotel in het plaatsje Hamina is duur, maar heeft wel een sauna. Daar maak ik natuurlijk gebruik van.
Per slot van rekening is het mijn laatste nacht in Finland.

De eerste 2.300 kilometer heb ik achter de rug en ik ben nog 40 kilometer bij de grens vandaan. De grens tussen Finland en Rusland. De grens tussen het vrije westen en de voormalige Sovjet-Unie. De grens die vroeger het IJzeren Gordijn vormde. De grens tussen de wereld die ik als mijn broekzak ken en een nieuwe, onduidelijke en grotendeels onbekende wereld. De grens die eigenlijk nog steeds het IJzeren Gordijn vormt.
De grens die ik morgen ga overschrijden.

Volgende: De voorbereiding van een fietsreis – Fase 1 – Het plan
Vorige: Van Kumlinge naar Mariehamn – Aparte plekken
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 4 Noord-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.