van Pärnu naar Salacgriva – Vliegende vissen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Woensdag 11 september. Letland.

Van pärnu naar Salacgriva - Reisadviezen
Zonaondergang bij de baai bij de camping

De camping in Salacgriva ligt aan een kleine baai. Als ik daar op het gras een beetje voor me uit naar de ondergaande zon zit te staren, hoor ik iets met een plop in het water vallen. Meteen daarna hoor ik het nog een keer. En nog een keer.
Alsof iemand steentjes in het water aan het gooien is.

Als ik wat aandachtiger naar het water kijk, zie ik tot mijn verbazing wat het is.
Vissen.
Ik kijk nog een keer goed. Het zijn inderdaad vissen. Vissen die ver boven het wateroppervlak uitspringen, om er vervolgens weer met een grote plons in terug te vallen.

En het is geen incident. Het gebeurt meer. En meer. Overal om me heen zie en hoor ik het gebeuren. Keer op keer zweven er vissen voor even boven het water, om er daarna weer met veel kabaal in terug te vallen.

Merkwaardig maar waar. In Letland regent het vissen.

Volgende: Riga – Reisadviezen
Vorige: Van Pärispea naar Tallinn – Sprookjes
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 6 Oost-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.