Van Nkhotakota naar Salima – Bavianen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Van Nkhotakota naar Salima - Bavianen
Een baviaan loopt langs

Donderdag 25 september. Malawi.

Het is nog net geen zeven uur als ik wakker word van het kabaal.
Ik trek de rits van mijn tent omhoog en zie dat de zon al hoog boven het meer hangt, het prachtige, kalme, strakblauwe meer dat me al ruim een week gezelschap houdt. Soms kijk ik er vanaf een hoge bergpas over uit, soms rijd ik vlak langs de kabbelende golven en nu sta ik met mijn tent aan de oever.

Meer van Malawi
Het Meer van Malawi

De herrie komt van de bavianen. De kleintjes zijn hoog boven mijn tent aan het ravotten en achtervolgen elkaar schreeuwend van tak tot tak en van boom tot boom. Het geritsel komt van een volwassen exemplaar. Stoer en onaantastbaar banjert hij rakelings langs mijn fiets. Hij blijft staan bij een boom en pakt een tak vast om daar wat te eten uit te halen.

Ik bespioneer ze een poosje vanuit mijn slaapzak en als ik er eindelijk genoeg van heb en uit mijn tent stap om te gaan douchen, blijken ze mijn hele tent en ook mijn fiets ondergekakt te hebben.

Gelukkig is apenpoep gemakkelijk weg te poetsen. Blij dat het geen olifanten waren.

Binnenkort: Lilongwe – Mannendroom
Vorige: Van Nkhata Bay naar Kasitu – Wedstrijdjes
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Het Meer van Malawi

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.