Van Masi naar Kautokeino – Honger

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 4 augustus. Noorwegen.

Van Masi naar Kautokeino - glooiende wegen
Golvende wegen in Noorwegen

Vanwege die kutmuggen heb ik vanmorgen de buitengewoon verstandige keuze gemaakt het ontbijt maar over te slaan en onderweg wel wat te eten te kopen.

Nu barst het in dit totaal verlaten stukje Europa al niet echt van de horecagelegenheden, maar vandaag is het ook nog eens zondag, dus dat ene eettentje dat ik onderweg wel ben tegengekomen was natuurlijk ook nog eens dicht.

Goed over nagedacht dus.

En het fietsen op zich was al zwaar genoeg vandaag.
De wegen bleven maar steil op en neer gaan en waar ik normaal gesproken bergaf zoveel vaart kan maken dat ik met een beetje slim schakelwerk moeiteloos halverwege de volgende helling kan komen, moest ik vandaag, met die snoeiharde frontale tegenwind, zelfs bij het afrijden van ieder heuveltje bijtrappen om vooruit te blijven komen.
En dat is slopend. Zeker als je helemaal niks hebt gegeten.

Na 50 kilometer ploeteren kreeg ik dan ook een onvervalste hongerklop. Alle energie was stukje bij beetje uit mijn lichaam gevloeid en ik kon geen meter meer verder.

Ik moest eten, maar het enige dat ik nog bij me had was een pak soep. En omdat ook mijn water inmiddels lang en breed op was, kon ik daar niet zo heel veel mee. Soep in poedervorm is gewoon niet zo heel lekker.

Gelukkig hoorde ik, net voordat ik om dreigde te vallen, ergens onder me het water van een rivier stromen.
Daar kon ik naartoe klauteren en met dat rivierwater is het me gelukt net genoeg lunch te maken om met veel pijn en moeite de laatste 10 kilometer naar de camping in Kautokeino nog af te kunnen leggen.

Volgende: Van Aareavaara naar Pello – Leegte
Vorige: Van Alta naar Masi – Muggen
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 4 Noord-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.