Van Alta naar Masi – Muggen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zaterdag 3 augustus. Noorwegen

Van Alta naar Masi muggen

Muggen.

Het stikt hier werkelijk van die miniatuurmonsters.
Nergens kun je ook maar drie seconden stil blijven staan zonder dat ze zich als een bende moordlustige kamikazepiloten boven op je storten. Een korte pauze op een parkeerplaats? Vergeet het maar. Je hebt hooguit een paar minuten de tijd voordat ze doorhebben dat er een vreetfestijn is gearriveerd. En dan moet je of je broodje half hollend opeten, of maken dat je er wegkomt.

Zodra ik vanavond gestopt was met fietsen en mijn tent ergens in een weiland wilde gaan opzetten, kwamen die ellendelingen weer in enormen getale aanzetten. Ze maakten het me nagenoeg onmogelijk mijn tent op te zetten.

Ik heb een poging gewaagd mezelf tegen die krengen te beschermen door mijn veel te warme regenjas aan te trekken en een handdoek voor mijn gezicht te binden, maar echt helpen deed dat niet.

Ik heb die tent dus maar zo snel mogelijk neergepleurd.
In een paar minuten had ik hem opgezet.
Of nou ja, opgezet, hij bleef overeind staan.

Daarna heb ik, al rondjes rennend, nog gauw een pannetje eten gemaakt. Ik wist niet hoe snel ik met mijn nog halflauwe prakje naar binnen moest vluchten en daar lig ik nu nog steeds. In mijn halfbakken opgezette tent. Te wachten op de ochtend.

31 zijn het er

Ik ben nog helemaal niet moe, maar ik ga voor geen goud meer terug naar buiten. Op mijn tent heeft zich namelijk een enorme terreureenheid verzameld. Klaar om toe te slaan, geduldig wachtend tot ik naar buiten kom of misschien alleen maar tegen het doek aan ga liggen.

Voor de grap of uit verveling tel ik ze. 31 zijn het er, en dat is dan alleen nog maar op het kleine stukje buitentent dat ik vanaf mijn slaapmatje kan zien zonder mijn hoofd naar buiten te steken.

En mijn hoofd steek ik niet meer naar buiten. Tot het morgen is steek ik helemaal niks meer naar buiten. Plassen kan ook wel in een lege fles.

Volgende: Van Masi naar Kautokeino – Honger
Vorige: Van Smørfjord naar Skaidi – Lente
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 4 Noord-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.