Van Kunda naar Pärispea – Kampvuur

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 8 september. Estland.

Van Kunda naar Pärispea - kampvuur
Kamperen bij kampvuur in Estland

Een prachtige tocht over ongeasfalteerde fietspaden langs het water. Het weer is lenteachtig en de lucht koel. Hier en daar drink ik een koude cola op een terras en halverwege de middag beland ik op een recreatieplaats op het noordelijkste puntje van Estland.
Daar zet ik mijn tent neer. Ik neem een duik in zee en maak wat te eten klaar.

De dagjesmensen die hier hebben gebarbecued zijn inmiddels huiswaarts gekeerd. Ik ben helemaal alleen over.
Onder de indrukwekkende sterrenhemel stook ik een vuurtje van de houtblokken die onder de vuurkorf naast mijn tent zijn klaargelegd. Lang duurt het niet tot de vlammen de houtblokken gretig aflikken en de aangename hitte van de kleine vuurzee afspat.

Ik zet mijn stoeltje zo dicht bij de korf dat ik zelf net geen vlam vat, drink de helft van mijn noodrantsoen wodka en ben ontzettend tevreden met mezelf.

Volgende: Van Pärispea naar Tallinn – Sprookjes
Vorige: Van Sjundorovo naar Narva – Vrieskou
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Van Kunda naar Pärispea - Kampvuur - Finse Golf
Fietsen langs de Finse Golf
Categorieën: 6 Oost-Europa

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.