Van Boromo naar Sabou – Krokodillen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zaterdag 14 juni. Burkina Faso.

Van Boromo naar Sabou - Krokodillen
Krokodillen in het meer van Sabou

Bij Sabou ligt een meer en in dat meer wonen honderden krokodillen waar niemand bang voor is. Ze leven op goede voet met de bevolking en ze zijn zo tam dat ik ze zelfs vast kan houden.

Dat is in ieder geval wat de barkeeper van het campement waar ik een hutje heb gehuurd beweert. De barkeeper, die ook dienstdoet als gids, zegt me dat ik die grote krokodil bij zijn staart moet pakken.
Dat is leuk voor de foto volgens hem.
Ik doe wat hij zegt en pak het beest bij zijn staart.
Het enorme beest laat het gelaten toe.
Hij voelt aan als een pantser. Hij is wel een beetje loom, maar gedrogeerd is hij niet. Dat blijkt wel als de barkeeper hem een stuk kip voorhoudt en hij zijn kaken zo hard op elkaar laat klappen dat ik er rillingen van krijg.

Volgende: Ouagadougou – Aparte plekken
Vorige: Van Houndé naar Boromo – Voetbal
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


Krokodillen bij Sabou
Ik met de krokodillen
Categorieën: 14 West-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.