De spullen op een fietsreis – Elektronica

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Spullen met een stekker

Ik ga anderhalf jaar op fietsreis en ik neem niet mee
Elektrische apparaten.

De spullen op een fietsreis - Elektronica

In welke vorm dan ook.
Hoewel ik er bijna niet meer onderuit kan en ik weet dat ik het mezelf erg lastig maak in een wereld die van de moderne snufjes aan elkaar hangt, heb ik er toch bewust voor gekozen om helemaal niks mee te nemen waar een stekker voor nodig is. Helemaal niets dat opgeladen dient te worden.

Geen mobiele telefoon, maar steeds verder uitstervende telefooncellen, louche belwinkels en internetcafés. Geen laptop, maar een pen en een dagboek. Geen e-reader, maar echte boeken, met echte bladzijden. Geen internet, maar reisgidsen. Geen GPS, maar landkaarten. Geen digitale camera, maar een fototoestel met filmrolletjes. Geen tablet, iPod of transistorradio. Geen verslavende afleidingen. Geen contact met de buitenwereld als ik dat zelf niet zoek.
Hardcore en old school. Ouderwets, romantisch en lekker rustig.

Reizen zoals reizen bedoeld is. Alleen ik en de wereld. De wereld en ik.

Volgende: Zuid-Europa en Turkije: Van Sofia naar PirotRotswegen
Vorige: De Spullen – De Paklijst
Of begin
hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 7 De Spullen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.