Van Thiès naar Saly – Zwak vlees

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 27 april. Senegal.

Van Thiès naar Saly - Zwak vlees - vogelnestjes
Gele vogeltjes die nestjes bouwen

Ik heb geen enkele haast. Het enige waar ik een klein beetje rekening mee moet houden, is dat ik op 4 juni Mali uit moet zijn. Maar dat zal geen punt zijn. Ik heb nog altijd tijd genoeg.

Ik hoef me dus helemaal nergens zorgen om te maken.
Toch…?

Het verhaal van het zwakke vlees.

Ik ben de held. De robot. Ik ben de gedrevenheid zelve, die met de onverstoorbaarheid van een op stoom zijnde stoomtrein de hele wereld over fietst. Zwichten doe ik voor niets. Genade ken ik niet en zeker niet voor mezelf. Iedere vorm van menselijkheid is mij vreemd.

Dat is wat men vaak denkt. Toch is er niet veel dat minder waar is. Ook mijn vlees is zwak. Ook ik kan het luilekkerland niet altijd weerstaan.

Stel, het is half elf in de ochtend en je hebt na slechts twee uur fietsen de volgende keuze: nog urenlang badend in het zweet onder de brandende zon doorploeteren, óf op een camping aan zee in een hangmat liggen, om met een boek in je linker- en een kouwe klatser in je rechterhand te kijken naar hoe felgele kleine vogeltjes ingenieuze nestjes bouwen in de boom waar je onder ligt.
Wat zou je zelf doen?

Volgende: Van Toubakouta naar Banjul – Rekenwonders
Vorige: Van Kelle naar Thiès – De tubab
Of begin
hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 14 West-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.