Van Nea Iraklitsa naar Xanthi – Lekkernijen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 1 december. Griekenland.

Van Nea Iraklitsa naar Xanthi - Lekkernijen
Gyros

Griekenland.
Het land van het lekkerste drankje van de wereld. De frappé. Niet veel meer dan oploskoffie, tot een romig geheel opgeklopt met koud water, ijsblokjes, melk en suiker, maar toch zo verdomde lekker.

Griekenland.
Het land van het lekkerste fastfood van de wereld. De pita gyros. Ook al zo eenvoudig. Varkensvleesschaafsels, groente, saus, en patat, allemaal samengerold in een plat broodje waar je je vingers bij aflikt.

En daar houdt het niet bij op.
Griekenland is kleftiko, retsina, tzatziki, Metaxa, moussaka, souvlaki, tsipouro, ouzo, feta, verse vis, bergen vlees, Griekse koffie en een keur aan olijven.

Een weekje Griekenland is een culinair feestje. Het is allemaal even lekker en het kost me vreselijk veel moeite me enigszins in te houden. Het kost me zoveel moeite om me in te houden, dat ik dat dus ook maar niet doe en een week lang prop ik ongegeneerd alle lekkernijen die ik voorhanden krijg via mijn mond mijn maag naar binnen.

Volgende: Van Xanthi naar Komotini – Tegenwind
Vorige: Thessaloniki – Klusjesdag
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.