Van Cyprus naar Portugal – Egypte

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zaterdag 25 januari. Middellandse Zee.

van cyprus naar portugal - egypte - haven alexandrië
Alexandrië vanaf de boot

De eerste haven die we aandoen is die van de Egyptische stad Alexandrië, de stad waar ik zo graag naartoe had willen gaan. Ik heb nog even voet op Egyptische bodem gezet om een blocnote te kopen van een van de vele handelaren in de haven, maar verder van boord mag ik niet.

Ik wist dat van tevoren. Ik wist dat we hiernaartoe zouden gaan en ik wist dat ik hier niet van boord zou mogen. Toch frustreert het wel een beetje. Ik had hiervandaan zo mooi verder kunnen fietsen…

Maar veel last heb ik daar niet van.

Ik vind het wel goed zo, zo op de boot.
Ik heb op dit enorme gevaarte mijn eigen cabine toegewezen gekregen, waar ik het grootste deel van de dag doorbreng met lezen en slapen. Af en toe stap ik het dek op om een sigaret te roken en een beetje uit te waaien aan de reling. Het is een mooie dag en ik heb er veel zin in de komende tijd in complete rust op de kabbelende zee door te brengen.

Volgende: Van Cyprus naar Portugal – Zeeziek
Vorige: Van Larnaka naar Limasol – Te vroeg
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.