Paphos – Spijbelen

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Dinsdag 7 januari. Cyprus.

Paphos - Spijbelen - vuurtoren
Ik in Paphos

Dita ken ik via mijn ex-vrouw. Nadat Marloes en ik uit elkaar zijn gegaan en Marloes naar Japan is vertrokken, ben ik met Dita om blijven gaan. Eerst als doodnormale vrienden, later als wat meer, als iets dat ergens tussen goede vrienden en minnaars in ligt zou ik zeggen.

Afgelopen zaterdag hebben we vanuit Nicosia de bus naar Paphos genomen. Daar zitten we nu voor een dag of vijf in een appartement dat niet ver bij de kust vandaan ligt.

Spijbelen

En dit weekje met Dita aan de westkust van Cyprus voelt aan als vakantie. Even een paar dagen rust. Even niet fietsen. Even een paar dagen spijbelen van de belangrijke taak die ik mezelf heb toegedicht.
Even een paar dagen leuke dingen doen met z’n tweeën.
Lang in bed blijven liggen. Engelse ontbijtjes op de boulevard. Het rustige strand van Coral Bay. Mooie oude mozaïekvloeren. Verse vis in restaurants. Een wandeling tussen berggeiten in ongerepte heuvels. Een bezoek aan de plek waar Aphrodite zelf ooit in bad heeft gezeten. Een zonsondergang boven een middeleeuws fort. Een glas wijn op het balkon.

Mozaïekvloer
Mooie oude moza:iekvloeren
Paphos - Zonsondergang boven fort
Zonsondergang boven fort

Het is fijn om voor even niet alleen te zijn en om na zo’n lange, zonovergoten dag nog even bij te kunnen kletsen met iemand die ik ken van thuis. Het is ook fijn om daarna tegen deze mooie, lieve vrouw aan te kunnen kruipen en voor de verandering niet alles zelf te hoeven doen.

Volgende: Paphos – Melkdrankjes
Vorige: Van Taşucu naar Nicosia – Matses
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Paphos - spijbelen - wandeling door heuvels
Wandeling tussen berggeiten in ongerepte heuvels
Afrodites bad
Aphrodites bad

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.