Van Cyprus naar Portugal – Hyundais

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Donderdag 30 januari. Tyrreense Zee.

van cyprus naar portugal - hyundais - salerno
Haven van Salerno

Gisteren hebben we de hele dag voor anker gelegen voor de haven van het Italiaanse stadje Salerno. Die mochten we vanmorgen pas in.

Tot nu toe was het immense dek helemaal leeg geweest, maar in Salerno zijn tientallen mannen uren in de weer geweest om de hele boot vol te zetten met auto’s. Hyundais om precies te zijn. Of om nog preciezer te zijn waren het halffabricaten, die naar Spanje moeten worden vervoerd, om ze daar klaar te maken voor de verkoop.
Fascinerend was het om te kijken naar de bedrijvigheid die daaraan te pas moet komen.

Gabriel

Gabriel, de Roemeense ober, is homoseksueel, maar is daar zelf nog niet achter. Het is een aardige jongen, ik kan het goed met hem vinden en bij hem ben ik in goede handen. Hij regelt extra fruit voor me en zorgt ervoor dat ik mijn was kan doen aan boord. Voor wat hoort wat, dus op mijn beurt schrijf ik voor hem een Engelse aanbevelingsbrief, die hij nodig heeft voor zijn sollicitatie op een ander schip. 

Volgende: Van Cyprus naar Portugal – Sluipende dagen
Vorige: Van Cyprus naar Portugal – Zeeziek
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Gabriel, de Roemeense ober

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.