Van Aracena naar Arroyo de la Plata – Klote

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Dinsdag 11 februari. Spanje.

van Aracena naar Arroyo de la Plata - Klote - ooievaar
Ooievaar op heet dak

Het wordt er niet beter op. Normaal gesproken ben ik graag in Spanje, maar nu heb ik het zwaar en vind ik er allemaal even geen klote meer aan. Aan dat klotefietsen en dat klotereizen en dat klote-alleen zijn.
Ik had al zeker een maand geleden in Afrika willen zijn, maar in plaats daarvan ben ik nog een beetje rond aan het lummelen in een deel van Europa waar ik helemaal niks te zoeken heb.

Het is hier koud, ik ben ’s morgens met geen stok m’n nest uit te slaan en dan is het ook nog van dat kloteweer. Hele dagen regent het van die zeikerige miezerregen en ik ben bijna continu helemaal doorweekt. Ik kan het dan ook niet opbrengen om veel meer dan 40 kilometer op een dag af te leggen, wat weer maakt dat ik voor geen meter opschiet en er geen einde lijkt te komen aan dat klote-Spanje.
En dan begint die klotefiets ook nog kuren te vertonen.
Net nu ik op het punt sta Afrika in te gaan, begint hij slecht te remmen en slecht te schakelen en vandaag ging ook mijn band nog lek. Midden in de stromende regen natuurlijk.

Op warme hotelkamers zoek ik wat troost door op tv naar de Olympische Winterspelen te kijken. Maar van schaatsen houden ze natuurlijk niet in Spanje, dus moet ik het doen met nepsporten als half-pipesnowboarden en slopestyle skiën.
Kloteslopestyleskiën.
Klotereis.

Volgende: Sevilla – Valentijnsdag
Vorige: Van Ferreira do Alentejo naar Serpa – Genieten
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Aracena - Spanje
Aracena

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.