Van Kibaha naar Chalinze – Nietszeggend

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Zondag 7 september. Tanzania.

Van Kibaha naar Chalinze - Nietszeggend
Saaie plek in Tanzania

Tanzania is geweldig.
Toch is het nou ook weer niet zo dat op een fiets door dit land rijden dag in dag uit garant staat voor spanning en sensatie.
Het is wel vaak erg leuk en mooi hier, maar ik zou een verkeerd beeld schetsen als ik zou zeggen dat het echt alle dagen hosanna is.

Vandaar deze korte beschrijving van mijn fietstocht van het nietszeggende plaatsje Kibaha naar het nog minder zeggende plaatsje Chalinze.

Grauw, dor, droog en druk

Ik had op de kaart al gezien wat de dag zo’n beetje zou gaan brengen vandaag, dus ik heb er voor het vertrek al lekker weinig zin in. Van Kibaha naar Chalinze is het 75 kilometer over een vlakke weg, bezaaid met bussen en vrachtwagens, die veel te hard van en naar Dar es Salaam rijden. Het landschap is dor en droog. Zo nu en dan kom ik door een troosteloos grauw dorpje en na anderhalf uur begin ik me voor het eerst af te vragen hoe ver het nog zal zijn.

Ver genoeg om nog twee regenbuien op m’n kop te krijgen, zo blijkt.
Na vierenhalf uur fietsen kom ik eindelijk aan in Chalinze, een viezig en druk gehucht op een kruispunt van twee grote wegen. Ik stop er bij een
dertien-in-een-dozijn-pension, waar ik voor weinig geld een totaal sfeerloos kamertje huur. Op die kamer probeer ik tevergeefs een dutje te doen en daarna loop ik nog maar een doelloos rondje door het dorp. In een droevig wegrestaurant eet ik voor de honderdzoveelste keer een stuk smakeloze kip met halfkoude patat. Daarna ga ik naar bed.

Another day at the office

Another day at the office dus. Prima te vergelijken met een gemiddelde werkdag thuis. Opstaan. Naar je werk. Acht uur lang stukken kopiëren, met als enige onderbreking een broodje kaas tijdens de lunch. Dan weer naar huis. Magnetronmaaltijd warm maken. Koffiedrinken. Journaal kijken. En weer slapen.

Van die dagen zitten er ook tussen.

Volgende: Van Morogoro naar Mikumi – Fietssafari
Vorige: Van Nungwi naar Zanzibar Town – Lastige vliegen
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’

Categorieën: 16 Oost-Afrika

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.