Van Choma naar Zimba – Pompende bas

Gepubliceerd door Marco Singelenberg op

Donderdag 9 oktober. Zambia.

Van Choma naar Zimba - Pompende bas
Ik in het Zambiaanse landschap

Ten westen van Lusaka is Zambia zo mogelijk nog ruiger. De wegen zijn er lang en de dagen daardoor ook. Het landschap is eentoniger en de dorpjes zijn rommeliger dan in het oosten. En het is nog rustiger onderweg.

In het kleine, chaotische dorpje Zimba heb ik een lawaaierig hotelletje gevonden. In de bar heb ik een biertje van de lokale Mosibrouwerij gekocht. Dat heb ik opgedronken bij de pasta die ik op mijn kamer heb gekookt. Daarna kon ik, zodra de aan mijn kamer grenzende bar de muziek net iets zachter had gezet, en de pompende bas me niet langer mijn bed uit deed trillen, vrij gemakkelijk in slaap komen.

Binnenkort: Victoria Falls – Watervallen
Vorige: Van Kafue naar Monze – Afstanden schatten
Of begin hier gewoon bij het begin van mijn boek ‘Figurant in de Hoofdrol’


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.